אתם עומדים בפני קניית בית או השכרת דירה חדשים. לוחות הפרסום והעיתונים מלאים במודעות על מתווכי דירות שונים, אבל איך תדעו במי לבחור?
לכן, במיוחד בשבילכם, אספנו כמה טיפים ממומחי הנדל”ן של “טל נכסים”, שיעזרו לכם לבחור את מתווך הדירות הטוב ביותר.
- מקצוע ורישיון תיווך – לא כל אחד יכול להפוך בין רגע למתווך דירות מקצועי. עליכם לברר האם המתווך עבר הכשרה מקצועית לשיווק נדל”ן, וכמובן האם הוא מחזיק ברישיון תיווך תקף. לעיתים ישנם מתווכים שזהו העסק הצדדי שלהם, ומשרתם העיקרית אינה קשורה לתחום. זהו תמרור אזהרה בשבילכם, שכן לא תמיד מתווכים אלו יהיו זמינים לכם ויקשיבו לכל בקשותיכם.
- ניסיון והצלחה במכירות – שווה מאד לברר עם המתווך כמה אחוזים מתוך הנכסים והבתים שהוא מציג נמכרו בפועל, כמה זמן עבר מרגע הפרסום ועד למכירה וכמובן מה היה המחיר הסופי, כולל דוגמאות. מומלץ לבדוק האם הוא מחזיק בהצלחות במכירות בתים מיד שנייה, ולא רק חדשים.
- יתרון = חסרון. זכרו, אין כזה דבר מושלם. גם לדירה הכי טובה יהיו חסרונות. בקשו מהמתווך לשמוע על חסרונות הדירה ועל סביבת המגורים. על פי תגובתו, ניתן לשפוט את אמינותו ושקיפותו.
- ידע זה כוח – בקשו מהמתווך, מומלץ בכתב, מידע מבוסס ופרטני על הבית, אך יתרה מזאת – על סביבת המגורים: סוג האוכלוסייה, נתונים ממערכת החינוך, תחבורה, תשתיות, רמת הפשיעה, שירותים קהילתיים, אבטחה, מרכזי קניות ומסחר, קופות חולים, מיקום אנטנות סלולריות, אפיון השכנים וועד הבית ותכניות עתידיות לבנייה/הריסה מסביב. אם המתווך מספיק מקצועי, הוא ידע להשיב על השאלות הללו. מתווך שיגמגם או יתחמק מראה על חוסר ידע, אמינות ושקיפות.
- חוכמת ההמונים – סקר שוק והמלצות מחברים או רשתות חברתיות – טרם בחירת המתווך וכניסה עמו למו”מ, מומלץ לברר עליו המלצות או ביקורות. ניתן לפנות לחברים, שכנים, רשתות חברתיות. נסו לשאול אותם גם על חלופות למתווך שבחרתם, והישארו עם ראש פתוח. בנוסף, מומלץ לעשות סקר שוק בין המתווכים הפועלים בשכונה – הן רשתות והן עצמאיים.